Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...


in de periode:

  t/m  

Duitse varkenshouderijorganisaties uiten zorgen over Afrikaanse varkenspest

Geplaatst: 07/04/2021 


Vier varkenshouderijorganisaties uit de oostelijke deelstaten van Duitsland hebben een brandbrief verzonden aan bondskanselier Angela Merkel. De organisaties vragen haar dringend de aanpak van Afrikaanse varkenspest in Duitsland te coördineren. De aanpak van de ziekte die woedt onder wilde zwijnen in het oosten van Duistland verloopt in de ogen van de varkenshouders veel te traag.

De varkenshouderijorganisaties wijzen er onder andere op dat het hekwerk op de grens met Polen nog niet klaar is. Ook niet alle besmette gebieden en witte zones beschikken over een vast permanent hekwerk. Het doden van de wilde zwijnen in de besmette gebieden en witte zones gaat volgens hen ook veel te langzaam.

De verantwoordelijkheid voor de bouw van de hekwerken is door de deelstaten overgedragen aan de regio's. De regio's beschikken echter niet over voldoende financiële middelen om dat aan te kunnen. Daarom moet de landelijke overheid dit oppakken, vinden de 4 varkenshoudersorganisaties.

Meer informatie is te vinden in de brief van de varkenshoudersorganisaties.

bron: Interessengemeinschaft der Schweinehalter in Thüringen, 06/04/2021

mail a friend printversie deel dit bericht via WhatsApp deel dit bericht op FaceBook deel dit bericht op LinkedIn deel dit bericht op Twitter