Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...


in de periode:

  t/m  

Japanse bouwer van oogstrobots opent vestiging in Amstelveen

Geplaatst: 07/04/2021 


Het Japanse bedrijf Inaho gaat vanuit Nederland een oogstrobot voor snoeptomaten op de Europese markt introduceren. Inaho werd in 2017 opgericht door Yutaka Hishiki en Sohya Ohyama. De onderneming richt op de ontwikkelingen en productie van robots voor de land- en tuinbouw. Sinds 1 april heeft het bedrijf een Europese vestiging in Amstelveen. 

De oogstrobot voor snoeptomaten maakt gebruik van een reeks algoritmes om rijpe tomaten te selecteren op basis van kleur en grootte. Inaho is in 2020 begonnen met de ontwikkeling. Er zijn 4 robots vervaardigd en op de markt gebracht. Deze zijn momenteel volop in bedrijf bij telers in Japan. De feedback van gebruikers wordt benut voor verdere verbeteringen.

Inaho lanceerde eerder een kunstmatige intelligentie uitgeruste aspergeoogstrobot. De Japanse onderneming levert niet alleen robotoplossingen, maar ontwikkelt ook samen met partners nieuwe teeltsystemen om de land- en tuinbouw duurzamer te maken.

Meer informatie is te vinden op de website van Ihaho.

bron: Ihaho, 06/04/2021

mail a friend printversie deel dit bericht via WhatsApp deel dit bericht op FaceBook deel dit bericht op LinkedIn deel dit bericht op Twitter