Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...


in de periode:

  t/m  

Vrijwel alle kalveren geregistreerd in Kalfvolgsysteem

Geplaatst: 07/04/2021 


Drie jaar na de introductie worden vrijwel alle kalveren door veehandelaren in het Kalfvolgsysteem gezet. In 2020 zijn in totaal 928.000 kalveren in het systeem geregistreerd door 860 handelaren. Daarnaast zijn er 35 verzamelcentra betrokken bij het Kalfvolgsysteem.

Niet aangemelde kalveren werden tot nu toe door de verzamelcentra als dummy in het systeem gezet. Verzamelcentra krijgen op dit moment nauwelijks kalveren aangeleverd die niet zijn aangemeld. Behalve bij storingen aan het systeem, of bij een calamiteit, komen er soms nog kalveren die niet in het systeem staan.

De kalversector bereidt met Vee&Logistiek Nederland een pilot voor in samenwerking met 8 handelaren waarbij  gegevens van de vleeskalverbedrijven worden teruggekoppeld naar de handelaar. Als blijkt dat de terugkoppeling werkt en er bruikbare informatie uitgewisseld kan worden, wordt de pilot opgeschaald.

bron: De Kalverhouder, 06/04/2021

mail a friend printversie deel dit bericht via WhatsApp deel dit bericht op FaceBook deel dit bericht op LinkedIn deel dit bericht op Twitter