Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...


in de periode:

  t/m  

Factsheet over ruitzaai en rijenbemesting op mestbenutting bij snijmais

Geplaatst: 06/04/2021 


In een vier jaar durend onderzoek naar snijmais is het effect van ruitzaai en drijfmestrijenbemesting op de benutting van mest onderzocht en vergeleken met de standaard teeltmethode. De resultaten van het onderzoek zijn nu samengevat in een factsheet.

In het onderzoek werden de standaard teeltmethode, het toepassen van drijfmestrijenbemesting en ruitzaai vier jaar achtereen steeds op dezelfde locatie onderzocht. Uit het onderzoek blijkt dat de verschillen beperkt zijn. De drogestof- en stikstofopbrengst van de ruitzaaimethode waren gemiddeld respectievelijk bijna 500 en 3 kilo per hectare hoger dan die van de standaard methode, terwijl die van de methode met drijfmestrijenbemesting respectievelijk ruim 500 en 6 kilo per hectare lager waren.

De samenvatting van het onderzoek lis te vinden in de factsheet en de uitgebreide resultaten staan in het rapport 'Effect van ruitzaai en drijfmestrijenbemesting op de stikstofbenutting van snijmaisteelt'.

bron: Verantwoorde Veehouderij, 06/04/2021

mail a friend printversie deel dit bericht via WhatsApp deel dit bericht op FaceBook deel dit bericht op LinkedIn deel dit bericht op Twitter