Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...


in de periode:

  t/m  

Rechter laat boete voor mesttransporteur in stand

Geplaatst: 06/04/2021 


De rechtbank Midden-Nederland heeft op dinsdag 24 maart geoordeeld dat het opleggen van 46.700 euro aan bestuurlijke boetes door het ministerie van LNV aan een mesttransporteur gerechtvaardigd is. De boetes worden opgelegd voor het in 2016 niet naar waarheid opmaken van 106 vervoersbewijzen dierlijke meststoffen én het niet vastleggen van de vervoersgegevens van 58 vrachten dierlijke meststoffen met behulp van AGR/GPS.

De rechtbank laat de opgelegde boetes in stand. De rechter vindt dat het ministerie terecht geen aanleiding heeft gezien om de boetes op grond van het boetebeleid te matigen. Het is volgens de rechter niet uit te sluiten dat de transporteur bewust heeft gehandeld. Er gelden geen bijzondere omstandigheden die tot verlaging van de boetes moeten leiden.

Het ministerie legde de mesttransporteur aanvankelijk een bestuurlijke boete opgelegd van in totaal 896.000 euro voor verschillende overtredingen van de meststoffenregelgeving. Dat gebeurde eind oktober 2018. Op 1 oktober 2019 werd een bezwaar van de transporteur gegrond verklaard en de boete verlaagd naar 46.700 euro.

De ondernemer maakte opnieuw bezwaar tegen de boete. De transporteur voerde ter verdeging aan dat de satellietvolgapparatuur in het grensgebied mogelijk niet goed werkt. Maar de rechter oordeelt dat daar geen enkele onderbouwing voor wordt geleverd. Daarom blijft de opgelegde boete in stand.

Meer informatie is te vinden in de uitspraak van de rechtbank Midden Nederland.

bron: Rechtbank Midden-Nederland, 26/03/2021

mail a friend printversie deel dit bericht via WhatsApp deel dit bericht op FaceBook deel dit bericht op LinkedIn deel dit bericht op Twitter