Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...


in de periode:

  t/m  

Geen vogelgriep in 3 kilometergebied rond besmet bedrijf in Sint-Oedenrode

Geplaatst: 23/02/2021 


In Sint Oedenrode is zaterdag 20 februari bij een bedrijf met leghennen het vogelgriepvirus H5N8 vastgesteld. In het 3 kilometergebied rond het besmette bedrijf zijn de pluimveebedrijven bemonsterd en onderzocht op vogelgriep. De uitslagen uit deze screening zijn negatief. Dit betekent dat er geen vogelgriepvirus is gevonden. 

De NVWA heeft inmiddels een aantal pakstations, een tussenstation en ei- en verwerkingsbedrijven aangewezen voor het gebied Sint Oedenrode. Dit betekent dat de consumptie-eieren onder voorwaarden afgevoerd kunnen worden.  De NVWA heeft nog geen slachterijen aangewezen voor de regio Sint Oedenrode. Deze aanwijzingen volgen spoedig, zodat er onder voorwaarden ook vleeskuikens afgevoerd kunnen worden.

Ook vermeerderingsbedrijven kunnen eieren afvoeren naar de industrie via één van de aangewezen ei- en verwerkingsbedrijven. Het vervoer van broedeieren naar de broederij is onder voorwaarden mogelijk 2 weken na de uitbraak in het gebied. Dit geldt ook voor de verplaatsing van opfokdieren.

bron: Avined, 23/02/2021