Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...


in de periode:

  t/m  

COV introduceert 'Code voor dierenwelzijn op de slachterij'

Geplaatst: 23/02/2021 


Om het dierenwelzijn bij slachterijen verder te verbeteren, heeft de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) de 'Code voor dierenwelzijn op de slachterij' opgesteld. Deze code voorziet bovenop alle huidige maatregelen onder meer in een jaarlijkse training van de slachterijmedewerkers en een jaarlijkse rapportage. De code dierenwelzijn wordt per 1 mei 2021 geïmplementeerd en is opgenomen in de COV-gedragscode.

De 'Code voor dierenwelzijn op de slachterij' schrijft voor dat medewerkers die betrokken zijn bij dierenwelzijnshandelingen van slachterijen meer bij elkaar over de vloer komen om ‘best practices’ en ervaringen uit te wisselen. Slachthuismedewerkers die betrokken zijn bij het lossen van de dieren krijgen jaarlijks betere en intensievere scholing en worden uitgedaagd om zo nodig ook zelf verbeteringen voor te stellen.

Tevens worden externe dierenwelzijnsspecialisten ingeschakeld die de borging van het dierenwelzijn per bedrijf beoordelen, en zo nodig metaanbevelingen komen voor verdere verbetering. Deze specialisten moeten voldoen aan door de COV gestelde normen en worden door de COV geregistreerd. Verder wordt er jaarlijks middels een aantal gedefinieerde kritische prestatie-indicatoren gerapporteerd over de werking, naleving en resultaten van de code.

bron: COV, 23/02/2021