Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...


in de periode:

  t/m  

NZO past nog meer websites aan na klachten van Wakker Dier

Geplaatst: 23/02/2021 


Na de uitspraak van de Reclame Code Commissie in juli 2020 heeft de Nederlandse Zuivelorganisatie NZO de campagnewebsite www.nederlanddraaitopzuivel.nl aangepast zodat deze in overeenstemming is met die uitspraak. De aanbevelingen in de uitspraak waren volgens de Reclame Code Commissie specifiek voor de website nederlanddraaitopzuivel.nl. Maar NZO zal ook de andere websites die de organisatie beheert opnieuw bekijken en aanpassen conform de aanbevelingen. 

De NZO komt met de verklaring na een uitzending van het tv-programma Radar. Daarin werd aandacht geschonken aan een rapport van Wakker Dier. De dierenwelzijnsorganisatie klaagde bij de Reclame Code Commisie over de website 'Nederland draait op zuivel'. Van de 28 klachten die werden ingediend werden er 12 gegrond verklaard.

Wakker Dier stelde vast dat uitingen waarover de Reclame Code Commissie klachten gegrond had verklaard op verschillende andere websites van de NZO wel bleven gehandhaafd. Wakker Dier vond daarvan in totaal nog 11 websites met 26 uitingen die de Reclame Code Commissie had veroordeeld.

bron: Wakker Dier, 23/02/2021