Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...


in de periode:

  t/m  

Drie nieuwe leden voor Growers United

Geplaatst: 14/01/2021 


Per 1 januari heeft Growers United drie nieuwe leden. Tomatenkwekerij P.N. Hoogerbrugge is toegetreden. Het bedrijf uit Steenbergen teelt op 16 hectare losse tomaten en trostomaten. Daarnaast is Paprikakwekerij Personal Vision uit Bleiswijk lid geworden. Het bedrijf teelt op 7 hectare rode en groene blokpaprika’s. Het derde nieuwe lid is Vof Vitom uit De Lier. Dat bedrijf teelt op 3 hectare via hogedraadteelt komkommers onder belichting.

De drie ondernemingen maakten de overstap, omdat zij de marktvisie van Growers United delen en geloven in de cultuur van samenwerking binnen de coöperatie. Ook zakelijk gezien zagen zij voordelen met een lidmaatschap van een coöperatie op aandelen, die GMO-erkend is. Bij de bestaande leden van Growers United wordt ook een uitbreiding verwacht. Drie leden investeren in nieuwe kassen en dat zal leiden tot circa 25 hectare aan extra areaal.

Growers United is in 2020 gestart met het programma Futureproof. In dit programma staat de toekomst van glastuinbouwondernemingen centraal. Er wordt nagedacht over de kennis die ondernemers richting 2030 nodig hebben voor de ontwikkeling van hun bedrijf en de rol van de coöperatie daarbij. Voor jonge ondernemers is er een aparte groep Under 40. Samen ontwikkelen ze kennis en wisselen ze ervaringen en ideeën uit over bedrijfsopvolging, samenwerkingsvormen en het versterken van de eigen onderneming.

bron: Growers United, 14/01/2021