Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...


in de periode:

  t/m  

Zaaisjalot met resistentie tegen valse meeldauw

Geplaatst: 13/01/2021 


Bejo/De Groot en Slot brengen met Innovator een hybride zaaisjalottenras op de markt dat beschikt over een resistentie tegen valse meeldauw. Met het nieuwe ras richt het veredelingsbedrijf zich zowel op gangbare als biologische telers van sjalotten. In de toekomst komt ook biologisch uienzaad van Innovator beschikbaar.

Valse meeldauw is een groot probleem in de teelt van uien en sjalotten in verschillende delen van de wereld. De schimmel infecteert het loof van de sjalot, wat kan resulteren in grote verliezen bij de oogst.

Na uitgebreid en meerjarig testen van ouderlijn-combinaties in hybride kruisingen bleek de hybride zaaisjalot Innovator de beste en meest stabiele kruising. Naast de resistentie tegen meeldauw, levert het ras een goede opbrengst en is de sjalot zeer geschikt voor lange bewaring.

De zaaisjalot is mooi roodbruin met een interne roze kleur en heeft een langwerpige vorm. Innovator is ideaal voor de verse markt en industrie en heeft dezelfde groeikracht en bewaarbaarheid als het standaardras Conservor.

bron: Bejo/De Groot en Slot, 13/01/2021