Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...


in de periode:

  t/m  

Laurens Hoedemaker nieuwe voorzitter van COV en VNV

Geplaatst: 13/01/2021 


Op 12 januari is Laurens Hoedemaker aangesteld als nieuwe voorzitter van de Centrale Organisatie voor de Vleessector COV en de Vereniging voor de Nederlandse Vleeswarenindustrie VNV. Hij volgt Jos Goebbels op, die zijn functie wegens het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd rond de zomer van dit jaar neerlegt. Vanaf 1 mei 2021 wordt een aanvang gemaakt met de overdracht van werkzaamheden.

Laurens Hoedemaker studeerde diergeneeskunde aan de Universiteit Utrecht en was aansluitend van 1998 tot 2006 praktiserend dierenarts. Van 2006 tot 2007 werkte hij als docent-dierenarts aan de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht. In 2007 trad hij in dienst van het ministerie van LNV, waar hij tot 2014 als secretaris van de Raad voor Dierenaangelegenheden werkte. Van 2010 tot 2014 was hij ook voorzitter van het European Forum for Animal Welfare Councils en secretaris van de beheeradviescommissie voor de Oostvaardersplassen. Sinds medio 2014 is hij directeur van de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging.

De Centrale Organisatie voor de Vleessector behartigt de collectieve belangen van werkgevers in de Nederlandse vleessector, zowel nationaal als internationaal. De leden van de COV zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor circa 90% van de totale Nederlandse omzet van vlees. In waarde uitgedrukt bedraagt deze omzet jaarlijks ruim 8 miljard euro. In de Nederlandse vleessector werken ongeveer 9.000 mensen.

De Vereniging voor de Nederlandse Vleeswarenindustrie VNV behartigt de belangen van werkgevers in de Nederlandse vleeswarenindustrie. De leden van de VNV zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor ruim 80% van de totale Nederlandse omzet van vleeswaren. In waarde uitgedrukt bedraagt deze omzet, exclusief bacon, jaarlijks ruim 1,2 miljard euro. In de Nederlandse vleeswarenindustrie werken ongeveer 4.500 mensen.

bron: COV en VNV, 13/01/2021