Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...


in de periode:

  t/m  

Gemeente Noordenveld ziet ruimte voor 2 zonneparken

Geplaatst: 12/01/2021 


De Drentse gemeente Noordenveld ziet twee locaties die geschikt zijn voor de aanleg van een zonnepark. Het gemeentebestuur ziet daarvoor kansen in het gebied Matsloot op de grens van de provincie Groningen en Drenthe en in het gebied in de omgeving van Zuidvelde bij Norg.

Verschillende bedrijven hebben zich bij de gemeente Noordenveld gemeld met plannen voor de ontwikkeling van een zonnepark. De beoogde locaties zijn beoordeeld aan de hand van verschillende criteria, meldt de gemeente. Er werd ook gekeken naar effecten voor de natuur en het landschap. Ook de afstand tot aansluitingen van de netbeheerders is een belangrijk punt.

De plannen voor zonneparken bij Matsloot en Zuidvelde worden nu verder onderzocht. De bedrijven die op deze plekken een zonnepark willen realiseren moeten met de omwonenden in gesprek. Omwonenden moeten een stem krijgen in de opzet van een plan en na realisatie moeten zij ook kunnen meedelen in de opbrengsten. Er komt pas een besluit over een vergunning, als er een plan ligt waaraan omwonenden een bijdrage hebben geleverd.

bron: RTV Noord, 12/01/2021