Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...


in de periode:

  t/m  

Wereldwijde consumptie van pluimveevlees stijgt

Geplaatst: 12/01/2021 


De consumptie van vlees stijgt mee met een toenemende welvaart. In de afgelopen 50 jaar is de vleesconsumptie verdrievoudigd. In 2018 bedroeg de vleesproductie wereldwijd 340 miljoen ton. Het aandeel pluimveevlees in de totale productie groeit. Wereldwijd stijgt de consumptie van pluimveevlees en die trend lijkt zich door te zetten.

Jarenlang had varkensvlees het grootste aandeel in het totale vleesverbruik, maar er is een verschuiving gaande. Sinds de eeuwwisseling krijgt varkensvlees stevige concurrentie van kip in de uitgaven aan vlees. Uit cijfers van 2014 blijkt dat er wereldwijd gemiddeld 16 kilogram varkensvlees geconsumeerd wordt per inwoner, tegenover 15 kilogram pluimveevlees.

Sinds 2018 kampt de varkenshouderijsector in Azië met Afrikaanse varkenspest en dat heeft de productie en consumptie van varkensvlees onder druk gezet. In Azië, en vooral China, ontstond een schaarste waardoor de prijzen de pan uit swingden. Hierdoor daalde de consumptie van varkensvlees en steeg het gebruik van pluimveevlees.

bron: VILT, 12/01/2021