Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...


in de periode:

  t/m  

AgruniekRijnvallei zet in 2020 ruim 3% meer diervoeders af

Geplaatst: 12/01/2021 


AgruniekRijnvallei is tevreden over de resultaten van 2020. In alle sectoren heeft de coöperatie nieuwe klanten kunnen verwelkomen. In totaal werd in 2020 bijna 675.000 ton diervoeders afgezet. Dit is ruim 3% meer dan het jaar ervoor. Alle diersectoren hebben bijgedragen aan de toename. In biologische voeders werd voor het eerst meer dan 100.000 ton afgezet.

AgruniekRijnvallei groeide met name in de rundveesector via nieuwe klanten voor voeders. Ook in de plantaardige sectoren ontwikkelde de omzet zich positief in 2020. Er werd extra omzet gerealiseerd in zaaizaden, meststoffen en teeltbenodigdheden. De verkopen van gewasbeschermingsmiddelen waren lager dan in 2019.

Het op- en overslagbedrijf Rijnzate realiseerde in 2020 een stabiele omzet in de tonnen. In het afgelopen jaar werden in Wageningen veertien graansilo’s van ruim 20 meter hoog vervangen, de veiligheidsvoorzieningen verbeterd en de capaciteit van het interne transportsysteem vergroot.

Ook de productieactiviteiten van onder andere Sodagrain, CCM en geplette gerst liepen goed. De negen Welkoopwinkels van AgruniekRijnvallei hebben qua omzet het recordjaar 2019 overtroffen. De coronasituatie in combinatie met het mooie weer in het voorjaar zorgden voor een impuls in de omzet.

bron: AgruniekRijnvallei, 12/01/2021