Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...


in de periode:

  t/m  

Platform Duurzame Handel gaat verder als Sustainable Suppliers

Geplaatst: 20/11/2020 


De deelnemers van het Platform Duurzame Handel Bloembollen en Vaste planten gaan per 1 januari 2021 onder een nieuwe naam verder als stichting. De nieuwe naam is Sustainable Suppliers of Horticultural Quality Products. Met deze stap wordt de groep geïnstitutionaliseerd en kunnen de deelnemers zich met een logo in de markt onderscheiden.

Om te kunnen blijven voldoen aan de eisen die retailers, de markt en de samenleving stellen, hebben de deelnemende handelsbedrijven ambities op het gebied van kwaliteit en duurzaamheid. Sinds enkele jaren voert BQ Support bij voorjaars- en zomerbloeiers van bloembollen ‘mystery shopping’ uit. Onder de nieuwe stichting wordt dit voortgezet. Focus ligt hierbij op bloeibaarheid en soortechtheid. Na elke ronde bekijken de deelnemers welke verbeteringen mogelijk zijn om de kwaliteit van de door de deelnemers verhandelde producten verder te verbeteren.

De deelnemende handelsbedrijven hebben zichzelf tot doel gesteld om gecertificeerd te zijn volgens MPS-Florimark Good Trade Practice of een minimaal vergelijkbaar certificaat. Voor wat betreft in Nederland gekweekte producten is de ambitie om in 2024 uitsluitend nog gecertificeerde producten te verhandelen. Sustainable Suppliers bestaat op dit moment uit 21 deelnemers die actief zijn in bloembollen, vaste planten, bolbloemen en bollen in pot.

bron: Platform Duurzame Handel Bloembollen en Vaste planten, 20/11/2020