Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...


in de periode:

  t/m  

Aansluiting Zuidplaspolder op ROCA-net onderzocht

Geplaatst: 20/11/2020 


Dit voorjaar is een verkenning uitgevoerd naar de mogelijkheden om het geplande warmtenet in de Zuidplaspolder aan te sluiten op de B3-hoekleiding. Het onderzoek werd uitgevoerd door ingenieursbureau Sweco in een gezamenlijke opdracht van Uniper, AgroEnergy, Eneco, warmtecoöperatie Zuidplaspolder en de provincie Zuid Holland.

Via dit warmtenet van Eneco in de B3hoek, die met een transportleiding van Uniper is verbonden met Rotterdam, wordt nu al warmte van de RoCa-centrale, de AVR en enkele biomassa-installaties aan de glastuinbouw in Lansingerland geleverd.

Uit de verkenning blijkt dat door verlenging van de hoofdleiding, het aanleggen van een warmtehub en een transportleiding van circa 5 kilometer naar Moerkapelle het technisch mogelijk is om een aansluiting te realiseren. Sweco heeft zowel gekeken naar de warmtebehoefte van de glastuinbouw als die van de bebouwde omgeving in de Zuidplaspolder. Er is daarbij samen met opdrachtgevers ook een mogelijk leidingtracé en een globaal investeringsbedrag voor de warmtetransportleiding bepaald.

De resultaten van de verkenning zijn ingebracht in de Warmte Samenwerking Oostland. Momenteel zijn betrokken de partijen in overleg over de vervolgstappen met als doel om de beoogde warmteleiding in 2025 te kunnen realiseren.

bron: Greenport West-Holland, 19/11/2020