Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...


in de periode:

  t/m  

Vier bedrijven tekenen contract voor aardwarmteproject Polanen

Geplaatst: 20/11/2020 


Donderdag 19 november hebben 4 bestuursleden van Warmtecoöperatie Polanen als eerste een warmteleveringscontract voor het aardwarmteproject Polanen getekend. Hiermee zetten ze een belangrijke stap in de realisatie van duurzame warmteproject in het gebied bij Monster. De telers uit Monster verbinden zich met het ondertekenen van de overeenkomst voor 15 jaar aan het aardwarmteproject.

De bedrijven Kwekerij van Niel, Koppert Cress, H. en P.H. van der Knaap en Van de Ende Rozen werken sinds 2017 samen met Energie Transitie Partners om het aardwarmteproject voor elkaar te krijgen. De 4 ondernemers hopen dat meer glastuinbouwondernemers uit het gebied zich met het ondertekenen van een overeenkomst aan het project verbinden. Dat is van belang om het aardwarmteproject binnen de gestelde deadline van de Steunregeling Duurzame Energie SDE+ te kunnen realiseren.

Aardwarmte Polanen is een samenwerking tussen warmtecoöperatie Polanen en Energie Transitie Partners. Afgelopen jaar is samen met leden van de warmtecoöperaties Polanen en Maasdijk het warmteleveringscontract opgesteld op basis van een kostprijs- en participatiemodel. De beoogde locatie voor het aardwarmteproject in Polanen is Madeweg 43a in Monster. Medio 2019 is daarvoor steun via de SDE+ regeling aan toegekend en momenteel wordt het plan voor het aardwarmteproject verder uitgewerkt.

bron: Warmtecoöperatie Polanen, 19/11/2020