Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...


in de periode:

  t/m  

Mistral Flowers treedt in 2021 toe tot coöperatie Colours of Nature

Geplaatst: 20/11/2020 


Onlangs heeft Mistral Flowers een overeenkomst getekend om volgend jaar als nieuw lid toe te treden tot de coöperatie Colours of Nature. Mistral Flowers is het familiebedrijf van de gebroeders Rijm. Zij kweken op 4 hectare grootbloemige gerbera's in Bleiswijk. Vanwege veranderingen in de markt, heeft het bedrijf besloten om zich bij de telersvereniging aan te sluiten.

In 2021 stapt Mistral Flowers over naar de teelt van kleinbloemige gerbera. Naar verwachting zal het bedrijf vanaf week 40 onder de Colours of Nature vlag gaan uitleveren. De telerscoöperatie was al langere tijd op zoek naar uitbreiding, vanwege de wens om een breder assortiment te kunnen bieden aan klanten. De komst van Mistral Flowers maakt dat mogelijk.

Colours of Nature is een Nederlandse coöperatie van minigerberatelers, die sinds 2004 is opgericht met als doel om de afzet van minigerbera's samen op te pakken. De leden van de vereniging telen op 9 kwekerijen en 32 hectare onder één naam meer dan 250 miljoen minigerbera's per jaar, die worden verkocht via de retail.

bron: Colours of Nature, 20/11/2020