Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...


in de periode:

  t/m  

Prestatieprijs Avebe over boekjaar 2019/2020 bedraagt 96,15 euro per ton

Geplaatst: 19/11/2020 


Avebe heeft over het boekjaar 2019/2020 een prestatieprijs van 96,15 euro per ton aardappelen gerealiseerd. Dat is een fractie lager dan in het vorige boekjaar. Toen kwam de prestatieprijs uit op 96,63 euro per ton. Het coöperatief resultaat na belastingen kwam uit op 8,7 miljoen tegenover 5,2 miljoen euro een jaar eerder.

Het positieve resultaat is te danken aan een combinatie van factoren. Vanwege het coronavirus zorgden lockdowns wereldwijd voor een ander eetpatroon. Voor Avebe betekende dit dat er minder vraag was naar voedingsingrediënten voor onder andere restaurants, maar meer vraag naar ingrediënten voor lang houdbare producten zoals instant noedels en pizza’s. Ook de productielocaties draaiden zonder noemenswaardige storingen waardoor de output goed was.

De prestatieprijs is de belangrijkste financiële indicator van de coöperatie. In de prestatieprijs komen het coöperatief resultaat en het aardappelgeld samen. Het coöperatief resultaat bedraagt 8,7 miljoen euro. Avebe investeerde ruim 39 miljoen euro in het afgelopen boekjaar, vooral in innovatie en duurzaamheid.

bron: Avebe, 19/11/2020