Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...


in de periode:

  t/m  

Internationaal project AgroFossilFree van start

Geplaatst: 19/11/2020 


De wereldwijde landbouw is sterk afhankelijk van fossiele grondstoffen. In oktober is het internationale project AgroFossilFree van start gegaan dat tot doel het gebruik van fossiele energie in de landbouw te verminderen, met behoud van de opbrengst en de kwaliteit van het eindproducten.

In het AgroFossilFree project wordt gedurende 3 jaar samengewerkt door 15 partijen uit Ierland, Nederland, Duitsland, Denemarken, Polen, Spanje Italië, België en Estland. Vanuit Nederland is de onderzoeks- en adviesorganisatie Delphy betrokken.

De projectdeelnemers gaan de huidige stand van zaken in de Europese landbouw op het gebied van energiegebruik evalueren. Er zal een AgEnergy platform worden opgezet met alle beschikbare kennis met betrekking tot energiegebruik in de landbouw.

Ook wordt er een besluitvormingsondersteunende toolkit worden ontwikkeld met mogelijke maatregelen die boeren kunnen treffen om minder fossiele energie te gebruiken gebaseerd op ervaringen uit de praktijk. Daarbij zal worden ook worden verwezen naar diverse financieringsinstrumenten die benut kunnen worden.

bron: Delphy, 15/11/2020