Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...


in de periode:

  t/m  

CO2-reductiedoelen Nature’s Pride en Berries Pride gevalideerd

Geplaatst: 19/11/2020 


Nature’s Pride en Berries Pride zijn de eerste importeurs van groenten en fruit wereldwijd met CO2-reductiedoelstellingen die zijn gevalideerd en erkend door de Science Based Targets Initiative. Deze erkenning betekent dat hun plan in lijn is met de gestelde doelen in het klimaatakkoord van Parijs en dat de twee bedrijven maatregelen hebben genomen om de opwarming van de aarde te beperken tot 1,5 °C.

De Science Based Targets Initative is een samenwerking tussen CDP, de UN Global Compact, het World Resources Institute en het Wereld Natuur Fonds. In 2018 hebben Nature’s Pride en Berries Pride hun CO2-uitstoot in kaart gebracht en een plan met maatregelen opgesteld om deze met een derde te verminderen in 2023. Dit betreffen reductiemaatregelen voor de eigen faciliteiten en op het gebied van transport, de verduurzaming van verpakkingen en de vermindering van voedselverspilling.

Door hun doelstellingen te laten valideren door de Science Based Targets Initiative treden Nature’s Pride en Berries Pride toe tot een netwerk van internationale bedrijven die ambitieuze CO2-reductiedoelen hebben gesteld in lijn met de klimaatdoelen van Parijs. Nature’s Pride en Berries Pride willen meer bedrijven in de sector motiveren om ook hun CO2-doelstellingen te laten valideren door de Science Based Targets Initiative.

bron: Nature’s Pride, 19/11/2020