Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...


in de periode:

  t/m  

Groningse pootgoedteler heeft veel aandacht voor blootstelling aan stof

Geplaatst: 19/11/2020 


Pootaardappelteler Jochum Mansholt uit het Groningse Vierhuizen is uitgeroepen tot een van de twaalf veiligheidshelden in het kader van de campagne Veilig Werken met Gevaarlijke Stoffen van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Mansholt dankt die uitverkiezing aan de maatregelen die hij treft om de blootstelling aan stof bij het sorteren van de aardappelen te minimaliseren.

Ieder jaar sterven er naar schatting 3.000 mensen aan de blootstelling aan gevaarlijke stoffen. Om dit aantal omlaag te brengen, vraagt het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid aandacht voor gezond en veilig werken. Mensen die op een veilige manier met gevaarlijke stoffen werken en daarmee een voorbeeld zijn voor anderen, worden benoemd tot veiligheidsheld.

Jochum Mansholt heeft geïnvesteerd in een stofafzuiginstallatie voor de aardappelsorteermachine, een elektrische veegzuigmachine en een elektrische heftruck, om de overlast door stof en uitlaatgassen te minimaliseren. Dankzij al deze maatregelen werd de teler al eerder onderscheiden in de Goede Praktijken Competitie in het kader van de Europese campagne over veilig werken met gevaarlijke stoffen.

bron: Arboportaal - Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, 19/11/2020