Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...


in de periode:

  t/m  

Omgevingsverordening NH2020 is in werking getreden

Geplaatst: 18/11/2020 


Op dinsdag 17 november zijn in de provincie Noord-Holland de Omgevingsverordening NH2020 en de Omgevingsregeling NH2020 in werking getreden. In de nieuwe omgevingsverordening zijn regels samengevoegd op het gebied van natuur, milieu, mobiliteit, erfgoed, ruimte en water.

De provincie wil met de omgevingsverordening ontwikkelingen, zoals woningbouw en de energietransitie, mogelijk maken en zet in op het beschermen van bijzondere gebieden in Noord-Holland. Hierin wordt een balans gezocht tussen economische groei en leefbaarheid.

Op donderdag 22 oktober hebben de Provinciale Staten de Omgevingsverordening NH2020 vastgesteld. De Omgevingsverordening NH2020 vervangt 21 verordeningen die betrekking hebben op de leefomgeving, zoals de Provinciale Ruimtelijke Verordening, de Provinciale Milieuverordening, de Waterverordeningen en de Wegenverordening.

Door het samenvoegen van de regels is het makkelijker geworden om te zien welke regels waar in Noord-Holland gelden. Er is een digitale kaart ontwikkeld waarmee met een klik op een locatie direct de bijbehorende regels zichtbaar zijn. Hierdoor ontstaat een beter beeld van wat er mag, worden plannen beter aangepast op de omgeving en kunnen projecten sneller starten.

De Omgevingsverordening NH2020 en de Omgevingsregeling NH2020 zijn gepubliceerd op Overheid.nl. Meer informatie en de bijbehorende documenten zijn te vinden op de projectpagina op de website van de provincie Noord-Holland.

bron: Provincie Noord-Holland, 17/11/2020