Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...


in de periode:

  t/m  

FloraHolland maakt duurzaam inkopen op de klok transparanter

Geplaatst: 16/10/2020 


Veel kopers op de klok van FloraHolland willen bloemen en planten inkopen op basis van certificeringscriteria voor duurzaamheid vanuit het Floriculture Sustainability Initiative (FSI). FloraHolland maakt met ingang van 16 oktober op de veilingklok per kweker zichtbaar of deze de certificaten heeft waarmee aan de minimale FSI-normen wordt voldaan.

Het vastleggen van de certificaten per kweker en het daaruit afleiden of een kweker aan de minimale FSI-criteria voldoet wordt gedaan door Floricode. Floricode verzamelt en standaardiseert de gegevens van alle certificeerders van de voor FSI relevante milieu- en sociale certificaten en voorziet FloraHolland van gevalideerde en actuele certificaatinformatie.

Veel grote kopers op de marktplaats zijn net als FloraHolland lid van FSI en committeren zich aan het inkopen op basis van FSI-criteria. Of een kweker voldoet aan de eisen van FSI hangt af van zijn certificaten en het land van productie. De certificaten die voldoen zijn met succes gebenchmarkt met internationale eisen en wetgeving op het gebied van milieu en sociale aspecten.

bron: FloraHolland, 16/10/2020