Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...


in de periode:

  t/m  

Opbrengstprognose bietenteelt bijgesteld naar 13,6 ton suiker per hectare

Geplaatst: 16/10/2020 


De agrarische dienst van Cosun Beet Company heeft de opbrengstprognose voor de suikerbietenteelt in Nederland voor het seizoen 2020 deze week neerwaarts bijgesteld naar 13,6 ton suiker per hectare. Dat heeft met name te maken met een tegenvallend suikergehalte.

Door de weersomstandigheden is er in de eerste 3 weken van de campagne geen stijging van het suikergehalte geweest. Het weer is nu verbeterd en de voorspellingen zijn ook iets gunstiger, dus zal het gehalte nog wel iets stijgen. Een hoog campagnegemiddelde zit er niet in. Voorlopig rekent Cosun Beet Company met een campagnegemiddelde van 16,25% suiker en 83,7 ton wortelopbrengst per hectare. De tarracijfers zijn afgelopen week gestegen naar 11,5%.

Ook elders in Europa blijven de opbrengsten tegenvallen. Met name in de grote productielanden zoals Frankrijk, Duitsland, Polen en Engeland worden tot 15% lagere opbrengsten gerapporteerd. Dat heeft daar te maken met aantasting door vergelingsvirus en droogte. Er zal daardoor een krapte op de Europese markt voor suiker ontstaan.

bron: Cosun Beet Company, 15/10/2020