Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...


in de periode:

  t/m  

Topman Avebe voorziet wederom een goede prestatieprijs voor telers

Geplaatst: 31/07/2020 


Topman Bert Jansen verwacht dat Avebe in het boekjaar 2019-2020 een prestatieprijs zal kunnen betalen die in de buurt komt van de 96,63 euro per ton aardappelen van het vorige boekjaar. Avebe meldde begin juli aan de leden dat de campagneprijs voor oogst 2019 uitkomt op 76,50 per ton bij 19% zetmeel. Inclusief premies en toeslagen komt de gemiddelde aardappelprijs uit op 84 euro per ton. In de prestatieprijs wordt ook het coöperatief bedrijfsresultaat nog verwerkt. Die prijs wordt in november gepubliceerd.

Avebe wil in 2020 vroeg van start met de aardappelcampagne om zo veel mogelijk aardappeleiwit te produceren. Er is veel vraag naar aardappeleiwit en daarom wil de coöperatie de productiecapaciteit van aardappeleiwit opnieuw vergroten. Door de lockdowns verschoof de consumptie van voedingsmiddelen van de horeca naar thuis. Daardoor nam de vraag naar ingrediënten van Avebe, die veel worden verwerkt in lang houdbare voeding sterk toe.

“Ons grootste probleem was het regelen van transport van onze producten, vooral naar Azië en de Verenigde Staten", stelt Jansen. "Sommige transporten liepen vertraging op, maar we zijn geen enkele order misgelopen. We hebben geen steun bij de overheid hoeven aanvragen vanwege de coronacrisis."

bron: Boerderij, 31/07/2020