Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...


in de periode:

  t/m  

DDB: 'Opstelling KNMvD maakt krachtvoermaatregel juridisch onhoudbaar'

Geplaatst: 30/07/2020 


Vorig jaar december is bij ministerieel besluit de wettelijke status van de dierenartsen van de Stichting Geborgde Dierenartsen aanzienlijk verhoogd. Een veehouder is wettelijk verplicht de adviezen van zijn dierenarts op te volgen. Wanneer een dierenarts stelt dat een veehouder zijn vee voeders moet voeren met voldoende eiwit om de diergezondheid te waarborgen, heeft de minister geen wettelijk middel om daar tegenin te gaan stelt de Dutch Dairymen Board (DDB).

Door de opstelling van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor de Diergeneeskunde (KNMvD) en de juridische status die de overheid vorig jaar aan de leden van de Stichting Geborgde Dierenartsen heeft gegeven, is de voermaatregel ook juridisch gezien onhoudbaar geworden, meent de DDB.

De DDB geeft alle veehouders die de komende maanden worden beboet door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) worden beboet voor het voeren van voeders met een te hoog eiwitgehalte het advies om dat juridisch aan te vechten met een beroep op adviezen van de KNMvD of de eigen dierenarts.

bron: Dutch Dairymen Board, 30/07/2020