Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...


in de periode:

  t/m  

Ministerie gaat krachtvoermaatregel toelichten aan Stikstofclaim en Agrifacts

Geplaatst: 30/07/2020 


Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en de stichtingen Stikstofclaim en Agrifacts gaan samen de berekeningen doorlopen die ten grondslag liggen aan de nieuwe regelgeving die boeren voorschrijft hoe hoog het eiwitgehalte in krachtvoer voor koeien mag zijn. Dat zijn de partijen donderdag 30 juli overeengekomen tijdens het kort geding dat de stichtingen hadden aangespannen om inzage te krijgen in alle stukken die het ministerie voor de berekeningen heeft gebruikt.

Tijdens de zitting bij de rechtbank Den Haag voerde het ministerie aan dat het niet over meer stukken beschikt dan de documenten die al aan de stichtingen waren verstrekt. De stichtingen stellen echter dat zij op basis van die documenten de berekeningen niet kunnen controleren.

Op aandringen van de rechter gaan de partijen daarom met elkaar de berekening gezamenlijk nalopen. Daar wordt op zo kort mogelijke termijn een gesprek voor gepland. De vordering tot het verstrekken van alle documenten trokken de stichtingen daarop in.

De planning is dat de nieuwe regels voor het krachtvoer bestemd voor melkvee per 1 september ingaan. Doel hiervan is om via een lager gehalte aan ruw eiwit in het voer de stikstofuitstoot van de melkveehouderij te beperken.

bron: RTV Drenthe, 30/07/2020