Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...


in de periode:

  t/m  

Avebe investeert in ICT om logistiek te optimaliseren

Geplaatst: 30/07/2020 


Het ICT-bedrijf Mendix heeft in opdracht van zetmeelcoöperatie Avebe het programma Internal Starch Flow ontwikkeld, om logistieke en planningsprocessen beter te kunnen stroomlijnen. Avebe wil er vertragingen bij het transport van aardappelen mee voorkomen om de winning van zetmeel en eiwitten uit aardappelen verder te optimaliseren.

De software-oplossing van Avebe bestaat uit een beheeromgeving, met een mobiele app voor chauffeurs en een aparte interface voor logistieke planners en fabrieksoperators die volledig kan worden geïntegreerd met verschillende SAP-modules die de coöperatie gebruikt.

Chauffeurs gebruiken een mobiele app om een ​​QR-code op de laadlocatie te scannen. Op de afleverlocatie scant de chauffeur nog een QR-code om te zien of hij of zij de lading moet lossen. Via QR-codescanning worden gegevens gecontroleerd met de masterlijst bij Avebe en het productiecontrolesysteem op de productielocatie. De informatie wordt geüpload naar de SAP-database, waar voorraad- en voorraadcijfers automatisch worden bijgewerkt.

Met de app kan het laad- en losproces van vrachtwagens worden teruggebracht tot ongeveer een uur. Voorheen was het niet ongebruikelijk dat vrachtwagens langere tijd in de rij stonden op een losplaats. De Internal Starch Flow-app maakt gebruik van tijdstempels met GPS om realtime informatie te geven over de locatie van de vrachtwagens, met nauwkeurige gegevens om de planning te verbeteren en de kosten van logistieke processen te verlagen.

bron: Mendix, 29/07/2020