Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...


in de periode:

  t/m  

Rijk ontvangt 149 aanvragen voor deelname aan wietteeltexperiment

Geplaatst: 29/07/2020 


Aspirant telers hebben 149 aanvragen ingediend voor het telen van hennep voor coffeeshops in de tien gemeenten die deelnemen aan het experiment gesloten coffeeshopketen. De komende periode worden alle aanvragen getoetst op volledigheid en inhoudelijk beoordeeld. Het streven is de maximaal tien telers begin 2021 aan te wijzen.

Van 1 juli tot en met 28 juli konden aspirant telers hun aanvraag indienen bij de minister voor Medische Zorg en Sport en de minister van Justitie en Veiligheid. Hiervoor hebben de telers diverse documenten moeten invullen, waaronder plannen waarin ze uitleggen hoe ze willen gaan telen, waar en onder welke veiligheidsmaatregelen.

Naast de toetsing op volledigheid en inhoudelijke beoordeling vindt er een onderzoek op grond van de Wet bevordering integriteitsbeoordelingen door het openbaar bestuur plaats naar de aangemelde telers. Ook worden de burgemeesters in de gemeenten waar de aspirant telers zich willen vestigen, gevraagd te adviseren over mogelijke effecten op de openbare orde en veiligheid.

bron: Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, 29/07/2020