Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...


in de periode:

  t/m  

Bedrijven uit Harderwijk en Nijkerk mogen alsnog slachten voor Offerfeest

Geplaatst: 29/07/2020 


De slachterijen uit Harderwijk en Nijkerk, die een kort geding aanspanden tegen de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), hebben inmiddels alsnog toestemming gekregen om voor het komende Offerfeest ritueel te slachten. Ze hebben op dinsdag 28 juli een akkoord bereikt met de NVWA over de maatregelen die met het oog op corona genomen moeten worden.

De slachterijen Ipekci in Harderwijk en Henk Worst in Nijkerk mogen vrijdag 31 juli en zaterdag 1 augustus 600 tot 700 lammeren per dag slachten voor het Offerfeest. Ze kunnen bij het ritueel slachten van de dieren een voldoende veilige werkomgeving garanderen waarbij er verscherpte regels gelden om verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

De NVWA keurde de voorstellen van de bedrijven in eerste instantie af, waardoor de slachterijen geen toestemming kregen om ongekoeld lamsvlees te verkopen aan islamitische klanten. De slachterijen spanden daarop een kort geding aan. De rechter bepaalde dat de NVWA met de slachterijen in overleg moest gaan om te bekijken waar de plannen van de bedrijven bijgesteld konden worden. Dat is dinsdag 28 juli gebeurd.

bron: De Telegraaf, 28/07/2020