Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...


in de periode:

  t/m  

Schouten heeft geen plannen voor steunmaatregel voor vleeskalversector

Geplaatst: 28/07/2020 


Minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft geen plannen om met een specifieke steunmaatregel voor de vleeskalversector te komen. Dat blijkt uit haar reactie op een brief de Vereniging van Vrije Kalverhouders naar de minister had gestuurd vanwege de penibele situatie waarin vleeskalverbedrijven zijn beland als gevolg van de coronacrisis.

Sinds eind maart liggen de kalfsvleesprijzen op een dramatisch laag niveau en verliezen kalverhouders zonder contract 100 tot 150 euro per kalf. De Borgstellingsregeling Landbouw biedt voor hen geen passende oplossing, meent de Vereniging van Vrije Kalverhouders. Wanneer een kalverhouder leent met een borgstelling, moet de lening binnen vier jaar worden afgelost. Dit betekent dat de liquiditeit van een bedrijf nog verder onder druk komt.

Er zijn geen plannen zijn voor nieuwe nationale sectorspecifieke steunmaatregelen voor de land- en tuinbouw vanwege de coronacrisis, meldt Schouten. De problemen die er zijn in de verschillende sectoren, waaronder de kalversector, heeft zij meegewogen in haar oordeel. Ze stelt dat zij streeft naar een duurzame veehouderij, die ook bestand is tegen abnormale omstandigheden.

bron: De Kalverhouder, 24/07/2020