Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...


in de periode:

  t/m  

Delphy legt demoveld van groenbemesters in de boomteelt aan

Geplaatst: 27/07/2020 


Vanuit het POP III project 'Meer weten van Water, bodem en waterkwaliteit' is er afgelopen week door Delphy op een perceel in het Overijsselse Saasveld bij een boomkweker een demoveld aangelegd met 6 verschillende groenbemesters. De groenbemesters zijn gezaaid in stroken van 3 meter breed. Er wordt ondere gekeken naar het effect van de groenbemester op aaltjes

Het onderzoek in Saasveld moet ook duidelijk maken in hoeverre de inzet van een groenbemester bijdraagt aan de verbetering van de bodemvruchtbaarheid en de bodemkwaliteit. Ook moet duidelijk worden in hoeverre groenbemester goed in te passen zijn binnen de bedrijfsvoering van een boomkwekerij.

In het najaar zal een bijeenkomst plaatsvinden, waarbij de effectieve organische stofvoorziening van de groenbemesters besproken wordt en alle voor- en nadelen met betrekking tot aaltjes in relatie tot de inzet van groenbemesters. Het perceel is in kaart gebracht door middel van een bodemscan, zodat er voldoende informatie beschikbaar is over de bodemkwaliteit van het perceel.

bron: Delphy, 24/07/2020