Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...


in de periode:

  t/m  

Dümmen Orange lanceert het merk Intrinsa

Geplaatst: 01/07/2020 


Veredelaar en vermeerderaar in de sierteelt Dümmen Orange lanceert het merk Intrinsa. Onder dit nieuwe merk zullen nieuwe rassen uit de R&D-pijplijn van het bedrijf op de markt worden gebracht. De productteams van Dümmen Orange bereiden zich momenteel voor op de lancering van de eerste Intrinsa-rassen op de wereldmarkt.

Het nieuwe merk moet borg staan voor sterke en gezonde planten, ontwikkeld via geavanceerde veredelingstechnologieën, die weinig inzet van chemische middelen vragen en lang mee gaan. Daarnaast moeten ze economisch en met weinig uitval en risico's te telen zijn.

Binnen het assortiment tuinchrysanten heeft Dümmen Orange een Ditto-serie met resistentie tegen witte roest ontwikkeld. De introductie van deze serie onder het Intrinsa-merk wordt voor het komende seizoen verwacht. Binnenkort volgen diverse pot- en snijchrysanten. Verder zullen de eerste producten en series van kalanchoë en petunia, met resistentie tegen respectievelijk echte meeldauw en tabaksmozaïekvirus, worden aangeboden aan de eerste afnemers in Europa, Noord-Amerika en Azië.

bron: Dümmen Orange, 01/07/2020