Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...


in de periode:

  t/m  

Stichting BD Grondbeheer en Stichting Loverendale fuseren

Geplaatst: 01/07/2020 


Stichting BD Grondbeheer en Stichting Loverendale zijn 26 juni gefuseerd. De eigendommen van Stichting Loverendale, de biologisch dynamische boerderijen Ter Linde en Wilhelminahoeve met een gezamenlijke oppervlakte van 163 hectare komen onder de hoede van BD Grondbeheer. Na de fusie beheert deze stichting 534 hectare, die in pacht of erfpacht wordt uitgegeven aan 21 biologisch dynamische boerenbedrijven.

Stichting BD Grondbeheer verwerft sinds 1978 landbouwgronden om deze nooit meer te verkopen en zonder winstoogmerk beschikbaar te stellen aan biologisch dynamische boeren. De stichting financiert de aankoop van gronden met donaties en eeuwigdurende obligaties van particulieren en met leningen.

Stichting Loverendale heeft een vergelijkbare doelstelling en is in 1964 opgericht om het erfgoed van Marie Tak van Poortvliet te beheren. Loverendale boerderij Ter Linde is de oudste biologisch dynamische boerderij van Nederland en een van de eersten ter wereld. In 2000 kreeg Stichting Loverendale ook de Wilhelminahoeve in St. Philipsland in beheer.

De fusiepartners gaan samen verder onder de naam BD Grondbeheer. De fusie gaat samen met een herstructurering: schulden worden geherfinancierd, achterstallig onderhoud wordt aangepakt en het eigendom en de exploitatie van de boerderijen worden van elkaar gescheiden.

bron: Stichting BD Grondbeheer, 29/06/2020