Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...


in de periode:

  t/m  

Extra impuls voor natuurinclusief boeren in Overijssel

Geplaatst: 30/06/2020 


Binnen het LivingLab Natuurinclusieve Landbouw Overijssel werken partijen uit de landbouw, natuurorganisaties en onderwijsinstellingen samen om een stevige impuls te geven aan natuurinclusief boeren in Overijssel. In het najaar start het LivingLab met een aantal kennissessies.

Samen met boeren en andere partners wordt in het LivingLab gezocht naar andere, nieuwe vormen van werken. Vernieuwingen waarbij de productie van gezond en veilig voedsel in balans is met de zorg voor landschap, biodiversiteit en vruchtbare bodems. Én waarmee voor boeren ook een goede boterham te verdienen valt. Er zijn al tientallen projectvoorstellen, ideeën en vragen bij het LivingLab binnen gekomen.

Het LivingLab start dit najaar met een aantal kennissessies 'Minder gewasbeschermingsmiddelen en kunstmest; hoe pak je dat aan?' De nadruk ligt op praktische kennis en ervaringen van boeren en voorbeelden en demonstraties op locatie. Aan bod komen onder andere: gezond bodem, akkerrandenbeheer, kruidenrijk grasland, erfinrichting, kleinschalige landschapselementen en weilanden- en oeverranden. Met inspirerende voorbeelden uit de praktijk laten verschillende boeren zien hoe natuurinclusief boeren naar de eigen mogelijkheden is in te vullen.

Het Living Lab Natuurinclusieve landbouw is onderdeel van de brede samenwerking Rijp &Groen. Betrokken organisaties zijn: LTO Noord regio Oost, Landschap Overijssel, Ulebelt, Voedselbosbouw, Collectief Noord West Overijssel Agrarisch Natuurbeheer, IJssellandschap, Overijssel Particulier Grondbezit, Boer en Natuur, Natuur en Milieu Overijssel, Natuurmonumenten, Collectief Midden Overijssel Agrarisch Natuurbeheer, provincie Overijssel, De Waard Eetbaar Landschap, AERES Hogeschool Dronten en Staatsbosbeheer.

bron: LTO Noord, 30/06/2020