Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...


in de periode:

  t/m  

Perceelwijzer app geeft Brabantse boeren en tuinders inzicht in waterdata

Geplaatst: 30/06/2020 


Met de app Perceelwijzer kunnen boeren en tuinders in Noord-Brabant informatie raadplegen over hun eigen percelen. De nieuwe app geeft onder meer informatie over onttrekkingsverboden, neerslagverwachtingen, grond- en oppervlaktewaterstanden. Daarnaast heeft de app een meldingsfunctie, zowel van gebruiker naar waterschap als andersom. De Perceelwijzer is een initiatief van de drie Brabantse waterschappen, provincie Noord-Brabant en ZLTO.

Op de websites van de waterschappen kunnen boeren en tuinders informatie en kaarten met waterdata raadplegen die zij nodig hebben voor hun bedrijfsvoering. Toch zagen de waterschappen kansen voor het nog beter ontsluiten van waterdata op perceelniveau. Het bieden van transparante, objectieve en betrouwbare data zorgt voor een betere samenwerking en maakt sneller anticiperen mogelijk.

De Perceelwijzer combineert data van het waterschap en open data en geeft daarmee realtime inzicht op smartphone of tablet. In de app kan de gebruiker zelf instellen waarover hij berichten wil ontvangen, zoals bij aanpassingen in een stuw, bij nieuwe meetgegevens of als er een onttrekkingsverbod is afgegeven. Dat kan overigens niet alleen voor het eigen perceel, maar ook voor andere percelen die interessant zijn voor de bedrijfsvoering. Met de Perceelwijzer is het bovendien mogelijk om een melding te maken bij het waterschap, bijvoorbeeld als een duiker verstopt is.

De app wordt verder doorontwikkeld en uitgebreid met andere functionaliteiten. Downloaden kan gratis via de App Store of de Play Store. Meer informatie en een impressie zijn ook te vinden op de website www.perceelwijzer.nl.

bron: Waterschap Aa en Maas, 29/06/2020