Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...


in de periode:

  t/m  

Windpark Zeewolde en Rabobank sluiten financieringscontract

Geplaatst: 26/06/2020 


Windpark Zeewolde, Vestas en Rabobank hebben contracten afgesloten voor de bouw van 83 windturbines en de financiering rond gekregen voor het windmolenpark bij Zeewolde. Windpark Zeewolde is een samenwerking van meer dan 200 lokale boeren, inwoners en ondernemers. Het bedrijf heeft een order geplaatst bij Vestas voor 83 windmolens met een totale capaciteit van 322 megawatt.

De 83 windmolens komen aan de rand van Zeewolde, vlakbij het IJsselmeer, op een oppervlakte van ruim 300 vierkante kilometer. In het gebied staan momenteel meer dan 200 turbines die zullen worden vervangen door nieuwe turbines die bijna driemaal meer energie zullen genereren dan de huidige turbines. De bouw van de windturbines start naar verwachting in het eerste kwartaal van 2021. Het volledige park zal in 2022 gereed zijn.

De financiering van het windpark wordt verstrekt door de Rabobank. De Rabobank zal voor de bouw van het project zowel een achtergestelde lening als de projectlening van circa 500 miljoen euro verstrekken. Vestas levert maatwerk dat bestaat uit turbinevarianten van de 2 megawatt en 4 megawatt-platforms en een 20-jarig beheercontract.

bron: Rabobank, 25/06/2020