Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...


in de periode:

  t/m  

Container Centralen boekt succes in strijd tegen valse labels

Geplaatst: 26/06/2020 


Maart 2019 zijn er valse CC TAG5 labels op de markt ontdekt. Na de bekendmaking hiervan hebben Container Centralen en het ingeschakelde recherchebureau Riscon veel tips ontvangen. Dit heeft geleid tot een aantal juridische procedures. In de regio Boskoop en in Drenthe hebben invallen en beslagleggingen plaatsgevonden. Daarnaast lopen er nog verschillende onderzoeken in andere Europese landen.

In de meeste zaken gaat het om personen of bedrijven die valse labels in omloop hebben gebracht. Het kopen of verkopen van valse CC labels is intellectuele eigendomsfraude, waarvoor deze partijen zijn aangeklaagd. Sommige zaken zijn tot een schikking gekomen. Als het tot een veroordeling komt van personen met een contract bij Container Centralen, zullen deze contracten worden beëindigd. Enkele informanten die met hun informatie concreet hebben bijgedragen aan de onderzoeken, ontvangen hiervoor van Container Centralen tipgeld.

CC Containers worden binnen de CC pool gezamenlijk gebruikt door alle deelnemers. De kosten voor het gehele systeem worden via de poolfee verdeeld. De CC TAG5 toont aan dat voor een bepaalde container poolfee betaald is en dat de kar daarmee een legitiem onderdeel van de pool is. Vervalsingen van de CC TAG5 verstoren de kostenverdeling.

bron: Container Centralen, 26/06/2020