Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...


in de periode:

  t/m  

Medewerkers slachterij Vion in Groenlo twee weken thuis in quarantaine

Geplaatst: 22/05/2020 


De Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland heeft na overleg met de GGD het besluit genomen om de 600 medewerkers van de slachterij Vion in Groenlo de komende twee weken in thuisquarantaine te houden. Eerder maakte de GGD bekend dat 45 medewerkers positief testten op corona.

Het besluit van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland heeft tot doel om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan en om het bron- en contactonderzoek van de GGD goed te kunnen uitvoeren. Vion verleent alle medewerking en houdt intensief contact met alle medewerkers gedurende deze periode totdat zij weer aan de slag mogen gaan. De vleesproductie wordt tijdelijk verplaatst naar andere vestigingen van Vion in Nederland.

Ronald Lotgerink, CEO van Vion Food Group benadrukt dat het bedrijf alle benodigde maatregelen getroffen om te zorgen voor de bescherming van de gezondheid van de medewerkers. Er wordt voldaan aan alle voorwaarden om besmetting te voorkomen. Desondanks blijken toch veel medewerkers besmet. "Als Vion en als sector moeten we hier snel van leren, waar nodig ons gedrag aanpassen en dat met elkaar delen. Wij werken hierin zoals steeds nauw samen met de verschillende instanties zoals de Veiligheidsregio, GGD, RIVM, NVWA en Inspectie SZW.

bron: Vion Food Group, 22/05/2020

Makkelijk op de hoogte blijven

Onze gratis nieuwsbrief verschijnt op woensdag- en vrijdagmiddag. Je ziet dan de laatste nieuwsartikelen, vacatures en evenementen.

Aanmelden voor nieuwsbrief