Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...


in de periode:

  t/m  

GGD test 45 medewerkers positief op corona bij Vion in Groenlo

Geplaatst: 20/05/2020 


Bij de vestiging van Vion in Groenlo zijn in een steekproef van de GGD 45 medewerkers van de 212 positief getest op corona. Als gevolg van de testresultaten is de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) tijdelijk gestopt met keuren. Vion en de GGD werken samen om de verspreiding van corona te onderzoeken

De GGD heeft zich tot het bedrijf gewend naar aanleiding van verzoeken uit de grensregio om medewerkers van Vion Groenlo te testen die over de grens pendelen. De GGD heeft besloten om een uitgebreide steekproef te nemen van 212 monsters gedurende de afgelopen dagen. De uitslagen laten een percentage positieve monsters zien van 21%.

Alle mensen die getest zijn waren gezond. Tevens zijn er door de GGD geen nadere opmerkingen gemaakt ten aanzien van de procedures van Vion. Evenals bij een eerder bezoek van de GGD aan Scherpenzeel zijn daar ook geen aanwijzingen gegeven voor additionele maatregelen in de productie omstandigheden van Vion.

De positief geteste medewerkers van Vion Groenlo gaan in thuis isolatie en de medebewoners van deze personen verblijven in quarantaine voor twee weken. Alles conform de regels van de GGD en het RIVM. Woensdag 20 mei zijn de overige medewerkers van het bedrijf in Groenlo ingelicht door de directie.

Vion heeft sinds de tweede helft van februari strenge hygiƫnemaatregelen doorgevoerd in alle vestigingen om verspreiding van corona tegen te gaan. In het kader van berichten over besmettingen met corona in de grensregio rond Groenlo werkt Vion nauw samen met GGD in Nederland om testen mogelijk te faciliteren.

bron: Vion Food Group, 20/05/2020

Makkelijk op de hoogte blijven

Onze gratis nieuwsbrief verschijnt op woensdag- en vrijdagmiddag. Je ziet dan de laatste nieuwsartikelen, vacatures en evenementen.

Aanmelden voor nieuwsbrief