Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...


in de periode:

  t/m  

Wetsvoorstel registratie- en kentekenplicht trekkers aangenomen in de Eerste Kamer

Geplaatst: 20/05/2020 


De Eerste Kamer heeft dinsdag 19 mei het wetsvoorstel Implementatie richtlijn registratie- en kentekenplicht trekkers aangenomen. Dit wetsvoorstel implementeert een Europese richtlijn in de Wegenverkeerswet 1994 en enkele andere wetten in verband met de verplichte APK keuring voor landbouw- en bosbouwtrekkers met een maximumconstructiesnelheid van meer dan 40 kilometer per uur.

Om de APK-plicht te kunnen handhaven komt er een kentekenplicht voor landbouw- en bosbouwtrekkers, mobiele machines, motorrijtuigen met een beperkte snelheid en aanhangwagens die door dergelijke voertuigen worden getrokken.

Daarnaast komt er met dit voorstel een snelheidsverhoging voor trekkers, een betere toegang voor landbouwvoertuigen tot gebiedsontsluitingswegen en rondwegen en de ontwikkeling van een centraal ontheffingensysteem. Ook wordt een eind gemaakt aan de vlucht van gekentekende voertuigen naar landbouw- of bosbouwtrekkers en motorrijtuigen met beperkte snelheid.

bron: Eerste Kamer, 19/05/2020

Makkelijk op de hoogte blijven

Onze gratis nieuwsbrief verschijnt op woensdag- en vrijdagmiddag. Je ziet dan de laatste nieuwsartikelen, vacatures en evenementen.

Aanmelden voor nieuwsbrief