Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...


in de periode:

  t/m  

Gewasbescherming in boomteelt en vasteplantenteelt is in 20 jaar veel veranderd

Geplaatst: 19/05/2020 


In 20 jaar tijd is het gewasbeschermingsmiddelenpakket in de boomteelt en vasteplantenteelt volledig veranderd. Slechts enkele middelen uit de Delphy Gewasbeschermingsgids 2020 waren 20 jaar geleden ook al toegelaten. Meer dan de helft is nieuw ten opzichte van 10 jaar geleden.

Begin mei is de 23e druk van de Delphy Gewasbeschermingsgids Boomteelt en Vasteplantenteelt verschenen en verstuurd naar kwekers die de gids hebben besteld. Daarnaast hebben kwekers een inlogcode ontvangen waarmee ze de gids ook als app kunnen raadplegen op hun smartphone.

Bijna geen van de huidige middelen was 20 jaar terug al toegelaten en meer dan de helft van de huidige middelen 10 jaar terug nog niet. Dit betekent ook dat de adviezen voor de aanpak van ziekten, plagen en onkruiden in de boomteelt en vasteplantenteelt compleet zijn gewijzigd ten opzichte van die tijd.

In de nieuwe gids staan meer dan 120 middelen. In plaats van breedwerkende middelen met een brede toelating, komen er meer middelen op de markt met een specifieke werking en toelating. De nieuwe middelen hebben veelal een lagere milieubelasting en zijn veiliger voor natuurlijke vijanden. In de gids van 20 jaar geleden stonden beduidend minder beperkingen bij de middelen. Toen kwamen net de eerste driftreducerende doppen op de markt. Nu is 75% driftreductie standaard op ieder perceel.

bron: Delphy, 19/05/2020

Makkelijk op de hoogte blijven

Onze gratis nieuwsbrief verschijnt op woensdag- en vrijdagmiddag. Je ziet dan de laatste nieuwsartikelen, vacatures en evenementen.

Aanmelden voor nieuwsbrief