Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...


in de periode:

  t/m  

Wageningen University & Research zoekt samenwerkingspartners voor robotica-projecten

Geplaatst: 18/05/2020 


Wageningen University & Research zoekt samenwerkingspartners voor verschillende robotica-projecten. Het gaat om projecten, waarbij gericht gebruik wordt gemaakt van sensortechnologie, data-analyse en machine learning zowel. De onderzoekers zijn op zoek naar bedrijven uit de landbouw en voedingsindustrie die hierin willen participeren.

Er is een behoefte binnen de landbouw- en voedingssector om de 'kwaliteit' van complete batches 'in-line' en niet-destructief te kunnen bepalen. Dit vereist nieuwe methoden op het gebied van sensortechnologie en data-analyse. Wageningen Food en Biobased Research wil een consortium rondom dit thema opzetten en zoekt daarvoor partners. Zij kunnen onderzoeks-onderwerpen inbrengen en daarmee richting geven aan de onderzoeksactiviteiten.

De tuinbouw wordt gekenmerkt door een grote inzet van arbeid en een hoge waarde per vierkante meter teeltoppervlak. Het is daarom belangrijk om de prestaties op plantniveau te volgen. Wageningen University & Research is ook op zoek naar partners die hiervoor applicaties willen realiseren, zodat sensoren, geautomatiseerde beslissingen en -acties leiden dan tot meer autonome en duurzamere productie.

Omdat steeds meer bedrijven afhankelijk zijn van automatisering voor autonome, proces kritische beslissingen, zoals bijvoorbeeld rijpheid van fruit voor plukken, kwaliteit van ingrediënten voor productie van levensmiddelen, zijn ze ook steeds meer afhankelijk van de besluiten genomen op basis van 'machine learning' en systemen gebaseerd op 'machine vision', de 'brains' achter de hardware. Het doel van Wageningen University & Research is om dynamische machine learning methoden te ontwerpen die zich automatisch en continu aanpassen op veranderende productkarakteristieken telkens als nieuwe data beschikbaar komen. Ook dit consortium staat open voor deelname van bedrijven uit de landbouw en voedingsindustrie.


Makkelijk op de hoogte blijven

Onze gratis nieuwsbrief verschijnt op woensdag- en vrijdagmiddag. Je ziet dan de laatste nieuwsartikelen, vacatures en evenementen.

Aanmelden voor nieuwsbrief