Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...


in de periode:

  t/m  

Gecontroleerde teelt van sla op water geeft afnemer zekerheid

Geplaatst: 18/05/2020 


Vanuit het project Evergreen van Greenport Noord-Holland Noord wordt een gemeenschappelijk initiatief van de bedrijven B-Four Agro, Vezet en Albert Heijn gesteund om de teelt van sla op water te stimuleren. Het idee is om zo het hele jaar door sla van constante kwaliteit te kunnen aanbieden met minder CO2 uitstoot en geen gebruik van gewasbeschermingsmiddelen.

Begin 2019 werden de eerste kroppen geoogst vanuit de bassins van B-Four Agro in Warmenhuizen. Het bedrijf kan jaarrond onder ruim 3 hectare glas evenveel sla produceren als op circa 100 hectare in de open grond.

B-Four Agro verzorgt de opkweek van de slaplanten zelf, op geautomatiseerde tafels in een hoge geconditioneerde cel met klimaatbeheersing en ledverlichting. Als de planten groot genoeg zijn, worden ze op drijvers gestoken, die via een sluis naar het grote teeltbassin stromen.

Koninklijke Vezet en B-Four Agro zijn partners in het innovatieproject Teelt op Water van het EFRO-project Evergreen. In het project wordt gewerkt aan het telen op water van diverse gewassen. De systemen waarop wordt geteeld zijn van Botman Hydroponics, die ook deelneemt aan het project. Proeftuin Zwaagdijk is onderzoekspartner in het project.

bron: Greenport Noord-Holland Noord, 16/05/2020

Makkelijk op de hoogte blijven

Onze gratis nieuwsbrief verschijnt op woensdag- en vrijdagmiddag. Je ziet dan de laatste nieuwsartikelen, vacatures en evenementen.

Aanmelden voor nieuwsbrief