Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...


in de periode:

  t/m  

Waterschap Vallei en Veluwe stelt onttrekkingsverbod voor oppervlaktewater in

Geplaatst: 15/05/2020 


Vanaf maandag 18 mei geldt er in grote delen van het gebied van waterschap Vallei en Veluwe een verbod op het onttrekken uit oppervlaktewater. Het gebied waarop het verbod van toepassing is, zijn de sloten, beken en kanalen gebied waar geen aanvoer van water uit de Nederrijn, IJssel en Randmeren mogelijk is.

Het droogvallen van oppervlaktewateren zoals beken en sloten en daling van het grondwaterpeil leidt tot allerlei ongewenste effecten. Om deze schade zoveel mogelijk te beperken en de grondwaterstand zo lang mogelijk op peil te houden, mag er daarom in die gebieden vanaf nu geen oppervlaktewater meer onttrokken worden in grote delen van het beheergebied.

Het ontrekkingsverbod geldt met name op de Veluwe en de Utrechtse Heuvelrug en alle flanken hiervan. Voor delen van de Noordelijke IJsselvallei, de polders langs de randmeren en een deel van de Gelderse Vallei is nu nog aanvoer van water mogelijk en geldt dit verbod niet.

Op een kaart op de website van het waterschap Vallei en Veluwe is te zien welke delen van het werkgebied van het waterschap zijn uitgezonderd van het onttrekkingsverbod.

bron: Waterschap Vallei en Veluwe, 14/05/2020

Makkelijk op de hoogte blijven

Onze gratis nieuwsbrief verschijnt op woensdag- en vrijdagmiddag. Je ziet dan de laatste nieuwsartikelen, vacatures en evenementen.

Aanmelden voor nieuwsbrief