Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...


in de periode:

  t/m  

Drenthe maakt 2,5 miljoen euro extra vrij voor realisatie Nationale Natuurnetwerk

Geplaatst: 15/05/2020 


Om de beoogde 73.000 hectare aan natuurgebied binnen het Nationale Natuurnetwerk in Drenthe te halen, is besloten dat vanaf 1 juni zowel terreinbeherende organisaties als particuliere inwoners een stuk grond kunnen kopen binnen het natuurnetwerk. De provincie Drenthe stelt hiervoor een subsidieregeling ter hoogte van 2,5 miljoen beschikbaar.

Terreinbeherende organisaties in Drenthe zijn Het Drents Landschap, Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten. Particulieren en deze organisaties krijgen dankzij de subsidie meer kans en ruimte voor de aankoop van een stuk landbouwgrond. De koper vraagt voorafgaand aan de koop subsidie aan bij de provincie. Tegelijkertijd met het sluiten van de koopovereenkomst gaat de koper een overeenkomst aan met provincie Drenthe, de kwalitatieve verplichting.

Provinciale Staten besloten onlangs om de subsidieregeling uit te zonderen van de voorhangprocedure, om zo het proces rondom de aankoop van grond sneller en makkelijker te maken voor de koper.

bron: Provincie Drenthe, 14/05/2020

Makkelijk op de hoogte blijven

Onze gratis nieuwsbrief verschijnt op woensdag- en vrijdagmiddag. Je ziet dan de laatste nieuwsartikelen, vacatures en evenementen.

Aanmelden voor nieuwsbrief