Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...


in de periode:

  t/m  

Eerste spectrale bodemlaboratoria in internationaal ringonderzoeksprogramma

Geplaatst: 13/05/2020 


Het Wageningse bedrijf AgroCares, dat nieuwe oplossingen ontwikkelt om de bodemkwaliteit te meten, is als eerste spectrale laboratorium toegelaten tot het wereldwijde ringonderzoeksprogramma voor bodemlaboratoria (WEPAL). Het WEPAL-programma beoordeelt de kwaliteit van bodemlaboratoria door resultaten van monsters met een voor het laboratorium in kwestie onbekende samenstelling te vergelijken met de originele waarden en door resultaten van toonaangevende conventionele bodemlaboratoria over de hele wereld met elkaar te vergelijken.

De Near Infra Read (NIR) scanner van AgroCares rapporteert over pH en organische koolstof bepalingen aan WEPAL. Andere parameters die de scanner bepaalt worden geleidelijk toegevoegd aan het programma. Voor het MIR-XRF Lab-in-a-Box worden alle macro- en micro-elementen gerapporteerd die ook worden gemeten door het 'Golden Standard Laboratorium' van AgroCares. Het Golden Standard Laboratorium is het referentielaboratorium voor de spectroscopische toepassingen van AgroCares. Het Golden Standard Laboratorium neemt sinds 2013 deel aan het WEPAL programma.

Met de deelname van de NIR-scanner en de Lab-in-a-Box aan het WEPAL-programma, is bodemspectroscopie een stap dichter bij de acceptatie als een betrouwbaar alternatief voor snelle, betaalbare en toegankelijke bodemtesten, stelt AgroCares. Met deze stap wordt de nauwkeurigheid van spectrale technologie gebaseerd op herhaalbaarheid van metingen en nauwkeurigheid van de meetresultaten. Boeren over de hele wereld kunnen hiermee hun bemestingsplannen baseren op betrouwbare, snelle en betaalbare technologie.

bron: AgroCares, 12/05/2020

Makkelijk op de hoogte blijven

Onze gratis nieuwsbrief verschijnt op woensdag- en vrijdagmiddag. Je ziet dan de laatste nieuwsartikelen, vacatures en evenementen.

Aanmelden voor nieuwsbrief