Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...


in de periode:

  t/m  

Onderzoeksproject gericht op multi-inzetbare robots voor kleine landbouwbedrijven

Geplaatst: 12/05/2020 


Vlaamse en Nederlandse onderzoekscentra gaan in het Interreg-project CIMAT samen met een aantal private partners onderzoeken op welke manier kleinere en multifunctionele robots kunnen worden ingezet op kleine en middelgrote landbouwbedrijven.

De focus ligt op de ontwikkeling van modulaire, autonome robots die inzetbaar zijn voor diverse land- en tuinbouwtaken. Dat kan door taakspecifiek gereedschap te koppelen aan een semi-autonome eenheid. Door meerdere eenheden samen aan een taak te laten werken, kan het systeem ook op grotere schaal ingezet worden.

Projectpartner Octinion ontwierp een semi-autonoom platform dat dient als voorbeeld en werkinstrument om de projectdoelstelling te realiseren. Op regelmatige tijdstippen worden co-creatiegroepen samengebracht voor een brainstormsessie waarin behoeften en wensen van de sector worden gepolst. Zo wordt het prototype robotplatform in de loop van het project verder ontwikkeld. Op de website www.cimat.nl zijn het projectnieuws en de activiteiten te volgen.

Binnen het CIMAT-project participeren de Katholieke Universiteit Leuven, de Vlaamse onderzoeksorganisaties ILVO, Inagro, PCfruit en Praktijkpunt Landbouw Vlaams-Brabant en de Vlaamse bedrijven Octinion en Vanhoucke Machine Eengineering. Vanuit Nederland zijn Compas Agro, Delphy, Proefboerderij Rusthoeve en University College Roosevelt partners in het project.

bron: Inagro, 11/05/2020

Makkelijk op de hoogte blijven

Onze gratis nieuwsbrief verschijnt op woensdag- en vrijdagmiddag. Je ziet dan de laatste nieuwsartikelen, vacatures en evenementen.

Aanmelden voor nieuwsbrief