Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...


in de periode:

  t/m  

Provincie Utrecht investeert 4 miljoen in klimaatadaptatie

Geplaatst: 16/10/2020 


De provincie Utrecht investeert vier miljoen in maatregelen om beter voorbereid te zijn op de gevolgen van extremer weer. Provinciale Staten hebben plannen voor de komende 4 jaar goedgekeurd. De provincie zet in op een toekomstbestendige en waterveilige regio. Dat gebeurt door het stimuleren van slimmere manieren van wonen, werken en bouwen.

In 2050 wil de provincie Utrecht klimaatbestendig en waterveilig zijn. De provincie heeft in het aangenomen Programmaplan Klimaatadaptatie de ambities en de te nemen stappen voor de komende 4 jaar uitgewerkt. Waar dat mogelijk is moeten woningen, kantoren en infrastructuur anders aangelegd worden, ter voorkoming van wateroverlast en hittestress. Hierin werkt de provincie nauw samen met gemeenten, waterschappen en andere betrokkenen in een gebied of van een project.

Klimaatadaptatie wordt een vast onderdeel van het provinciale beleid. Een pijler daarin is het bewuster maken van inwoners, organisaties en bedrijven van het feit dat zij kunnen bijdragen aan een klimaatbestendige woon- en werkomgeving. Dat kan door meer ruimte te maken voor beplanting, het opvangen van regenwater of door meer schaduw te creƫren. Ook kan er in stedelijk gebied meer groen komen, wat bovendien als voordeel heeft dat het verkoelend werkt bij warme zomers.

bron: Provincie Utrecht, 16/10/2020